parasite treatment with cleanse juices 1


Vrijwel iedere vrouw draagt het of heeft het wel eens uitgeprobeerd, make-up. Make-up is voor veel vrouwen erg belangrijk omdat ze er graag goed en fris uit willen zien. Er zijn echter genoeg vrouwen die niet goed weten hoe ze met make-up om moeten gaan.

Voor deze mensen bestaan er speciale cursussen en opleidingen waarbij je alles over visagie geleerd krijgt. In dit artikel vindt u nuttige informatie en tips over visagie en de opleiding tot visagist.

Tips over visagie

Visagie is niets minder dan het mooi maken van het gezicht met behulp van make-up. Onder make-up verstaat men onder andere mascara, lippenstift, rouge, poeder, foundation, oogschaduw, eyeliner en nog veel meer. Iemand die visagie gestudeerd heeft en make-up bij anderen aanbrengt, wordt ook wel een visagist genoemd. Wanneer je zelf geen visagist bent maar wel graag visagie wil uitoefenen, dan zijn er een aantal handige tips die je in je achterhoofd moet houden.
• Wanneer je foundation wilt gebruiken, krijg je het beste resultaat wanneer je een foundation kiest die het beste past bij jouw huidskleur. Dit kun je testen door een beetje foundation op je hand te smeren nl.wikipedia.org. Zie je de foundation niet, dan is dit de juiste kleur. Zie je een kleurverschil dan moet je nog even verder zoeken.
• Gebruik nooit te donkere make-up voor overdag. Donkere kleuren maken je gezicht namelijk erg bleek. Gebruik je donkere kleuren op je oogleden, dan lijken je ogen direct een stuk kleiner.
• De één heeft mooie lange, krullende wimpers, de ander juist het tegenovergestelde. Wil jij ook mooie gekrulde wimpers, gebruik dan eens een wimperkruller. Met een wimperkruller krul je de wimpers voordat je de mascara erop doet. Heb je hele korte wimpers dan zou je ook kunnen kiezen voor extensions voor je wimpers.
Meer tips over visagie kun je vinden op verschillende websites op internet.

Visagie; het vakblad

Wanneer je graag meer wil weten over visagie of heel geïnteresseerd bent in dit onderwerp, dan is Visagie echt iets voor jou nl.wikipedia.org. Visagie is namelijk het vakblad voor make-up en styling. Dit vakblad bevat allerlei informatie over visagie en wat daar allemaal bij komt kijken. Zo worden er bijvoorbeeld de allernieuwste technieken en producten besproken, wordt het werk van bekende visagisten belicht en de nieuwe trends worden besproken. Naast een vakblad heeft Visagie ook zijn eigen website. Op deze website kan men naast meer informatie over het vakblad zelf, ook producten bekijken, op de hoogte blijven van nieuws, vorige uitgebrachte nummers bekijken, de vacatures bekijken, adverteren en lezen hoe je een abonnement kunt nemen op het blad. Wanneer je nog geen abonnee bent van Visagie, dan kun je een abonnement nemen waarbij je een introductiekorting van maar liefst veertig procent krijgt.

Opleiding tot visagist

Je kunt jezelf niet zomaar een visagist noemen, want hiervoor moet je eerst een opleiding hebben gevolgd. Een opleiding tot visagist kun je in vrijwel iedere grote stad in Nederland volgen. Daarentegen wordt niet overal op dezelfde manier les gegeven, maar de basis is vrijwel op iedere school hetzelfde. De opleiding bestaat uit een theorie gedeelte en een praktijk gedeelte eene. Zo moeten de leerlingen iedere les een model meenemen waarop ze hun visagie kunsten kunnen uitoefenen. Tijdens het theorie gedeelte krijg je diverse termen en technieken uitgelegd, die later in de praktijk uitgeoefend moeten worden. Een voorbeeld van een visagieschool is Dik Peeters Visagie. Naast visagie kun je hier ook terecht voor haarstyling. De lessen op deze school worden gegeven door een aantal bekende Nederlandse kappers en visagisten. Deze haar- en make-up school biedt daarnaast ook stage- en werkbegeleiding tijdens en na het behalen van de opleiding. Nadat je een visagieopleiding hebt afgerond, mag je jezelf een visagist noemen en kun je een carrière gaan opbouwen. Wil je geen opleiding tot visagist doen, dan kun je er ook voor kiezen om een cursus visagie te gaan volgen. Er zijn genoeg instanties en scholen die deze mogelijkheid aanbieden.

Rate this post