man sitting next to computer


Mannen nemen de gezichtsverzorging ook steeds serieuzer en naast de producten voor na het scheren, wordt er meer en meer aandacht besteed aan specifieke verzorging van het gezicht.

Door deze interesse van de man in gezichtsverzorging, is er inmiddels ook een ruim aanbod van gezichtsverzorgende producten voor mannen te vinden. De samenstelling van producten voor gezichtsverzorging voor mannen, is overigens verschillend ten opzichte van die voor vrouwen en dit geldt bijvoorbeeld voor de geurbestanddelen. Mannen die serieus aandacht willen besteden aan gezichtsverzorging, kunnen gebruik maken van een te volgen stappenplan waarover u hier meer informatie vindt, evenals over merken gezichtsverzorging voor de man.

Stappenplan gezichtsverzorging voor mannen

• De eerste belangrijke stap voor gezichtsverzorging van mannen, is het reinigen van de huid. Dit kan in de avond of in de ochtend plaatsvinden, afhankelijk van het scheermoment. Bij elektrisch scheren gaat de voorkeur uit van het reinigen van de huid na de scheerbeurt, omdat het gezicht na de reiniging nog vochtig kan zijn. Bij het nat scheren kan de reiniging vooraf gedaan worden. Voor het reinigen van het gezicht kan er gebruik worden gemaakt van een reinigingscrème of reinigingsmelk.
• De tweede stap in het proces van gezichtsverzorging, is het verfrissen van de huid en daarvoor kan gebruik gemaakt worden gemaakt van een lotion. Door het inbrengen van lotion zullen de poriën worden samengetrokken en daarnaast zorgt de lotion voor het herstellen van de zuurgraad. Bovendien heeft lotion een verfrissend effect. Bij een gevoelige of snel geïrriteerde huid, is een lotion zonder alcohol aan te bevelen.
• De derde stap van gezichtsverzorging voor de man heeft betrekking op de bescherming van de huid. Hierbij kan gekozen worden voor een hydraterende en verzachtende crème, die weerstand biedt tegen weersinvloeden zoals kou en voor wat betreft in huis tegen de gevolgen van de verwarming of airconditioning. De crème kan worden gebruikt nadat de lotion is aangebracht nl.wikipedia.org. Een tip voor de man die zich bezig houdt met de gezichtsverzorging: behandel niet alleen het gezicht, maar ook de hals.

Merken van producten voor gezichtsverzorging

Een keuze maken uit de producten voor gezichtsverzorging van de man, kan gedaan worden op basis van het type huid, droog en gevoelig of bijvoorbeeld vettig. Op de verzorgingsproducten staat aangegeven voor welk huidtype het middel geschikt is. Op de verzorgingsproducten staat aangegeven voor welk huidtype het middel geschikt is

Rate this post