females feet on the beach with rocks 1


Wat veel mensen niet weten, is dat de huid het grootste orgaan van het lichaam is en dat deze altijd goed verzorgd moet worden.

De huid beschermt namelijk ook de overige organen en de rest van het lichaam. Ieder stukje huid is belangrijk en verdient evenveel aandacht en verzorging. Voor veel mensen is de gezichtshuid waarschijnlijk het meest belangrijke, aangezien je je gezicht niet met kleding gaat bedekken. Vooral omdat het gezicht niet bedekt wordt met kleding, is de verzorging van de gezichtshuid in dit opzicht extra belangrijk. Handige informatie over huidverzorging en de verschillende huidtypen vindt u hier.

De verschillende huidtypen

Niet iedere persoon heeft hetzelfde huidtype. Dit wordt mede door een aantal factoren bepaald, zoals de leeftijd, het klimaat, de geestelijke toestand en de leefwijze. Tevens kan je huid in de loop der tijd veranderen van bijvoorbeeld vettig naar droog. Ook ouderdom zorgt voor een verandering van de huid. Vrijwel iedereen krijgt dan ook ooit te maken met huidproblemen.

Huidverzorging van de verschillende huidtypen

Voorbeelden van een aantal verschillende huidtypen zijn:
• Vettige huid; een vettige huid is een huid die vaak glimt en overgrote poriën heeft, waardoor je de meeste kans hebt op mee-eters en puistjes. Een vette huid moet goed verzorgd worden omdat dit huidtype meer vuil aantrekt dan andere huidtypen. Wanneer je een vette huid hebt, is het verstandig om je gezicht meerdere malen per dag te wassen met een lichte, niet vette, reiniger en warm water. Om de huid droger te maken, kun je reinigers en tonic met alcohol gebruiken. Vochtinbrengers en make-up, met name poeder, op waterbasis is een must.
• Gevoelige huid; dit is een huidtype wat snel geïrriteerd raakt en vaak rood en vlekkerig is. Dit type huid is erg gevoelig voor weersinvloeden en allergische reacties voor schoonheidsproducten komen ook erg vaak voor. Bij dit type huid is het belangrijk om vochtinbrengers en make-up te gebruiken die hypoallergeen en geurvrij zijn. De huid moet iedere dag gewassen worden, maar vermijd scrub producten https://nl.wikipedia.org/wiki/Dermatofyt.
• Droge huid; wanneer de cellen niet genoeg olie afscheiden, heb je te maken met een droge huid. Een droge huid voelt erg strak aan, heeft een matte kleur en kan schilferig zijn. Bij een droge huid is het natuurlijk belangrijk om vochtinbrengende producten te gebruiken en de huid goed te beschermen tegen wind, kou en de zon.
• Gemengde huid; hiermee wordt een normale tot een vette huid bedoeld waarbij vaak een vette T-zone te vinden is. De T-zone is het gebied van voorhoofd, kin en neus. De wangen zijn meestal niet vettig, vandaar dat het een gemengde huid genoemd wordt. Bij een gemengde huid is het de kunst om een verzorgingsproduct te vinden, dat de huid voldoende vocht geeft en de vette plekjes niet vettiger maakt. Om je huid weer in balans te brengen, kun je speciale producten gebruiken, die bijvoorbeeld vitamine A bevatten.
• Ouder wordende huid; door genetisch bepaalde ouderdomsverschijnselen wordt de huid ouder. Naarmate een persoon ouder wordt, verliezen de collagene vezels hun elasticiteit. Het vermogen van de huid om water op te nemen wordt minder, waardoor de huid droog en rimpelig wordt. Hier is niet echt een verzorgingsproduct voor, aangezien je er niks aan kunt doen.

Producten voor huidverzorging

Er zijn tegenwoordig genoeg verzorgingsproducten te verkrijgen in diverse winkels, supermarkten en apotheken. Het grootste deel van de producten zijn dermatologisch getest en ook hypoallergeen. Wanneer een verzorgingsproduct dermatologisch getest is, wil dit zeggen dat bij minder dan één procent van de gebruikers van het product een allergische reactie optreedt. Bij de hypoallergene producten is dit percentage slechts 0,25. Gebruik een verzorgingsproduct dat geschikt is voor jouw type huid, anders heeft het vrijwel geen nut. Weet je niet zeker welk type huid jij hebt, dan kun je je huisarts, drogist of apotheek raadplegen.

Rate this post