woman applying hands cream


Acne ontstaat vrijwel altijd in de fase van puberteit en is de medische benaming voor een ernstigere vorm van jeugdpuistjes. Het verschijnen van jeugdpuistjes komt bij vrijwel alle jongeren voor,

maar in enkele gevallen kan er gesproken worden over acne als huidaandoening. Acne als huidaandoening ontstaat door de ontsteking van deeltjes huid die zich rondom de talgklieren bevinden. Hardnekkige acne kan bij jongeren leiden tot problemen zoals gevoelens van onzekerheid. Bij de meeste jongeren verdwijnt de acne vanzelf weer, maar als de acne hardnekkig blijkt te zijn kan er voor gekozen worden een behandeling te ondergaan. Naast de acne die ontstaat door hormonale veranderingen, zijn er ook andere oorzaken denkbaar zoals het gebruik van bepaalde cosmetica en medicatie nl.wikipedia.org. In dit artikel kunt u verder meer lezen over de behandeling en producten voor de behandeling van acne.

Behandeling van acne

Acne kan in verschillende vormen voorkomen, van een lichte mate tot een ernstige mate en de behandelingswijze van acne is dan ook afhankelijk van welk soort acne bestreden moet worden. Ook de leeftijd van degene met acne, speelt een rol bij de keuze voor behandeling net als het gegeven of het een man of een vrouw betreft. Daarnaast zal de mogelijkheid van littekenvorming bij acne ook een rol spelen bij de keuze voor de behandeling alsnog. De behandeling van acne kan afhankelijk van het individu gericht zijn op:
• Het remmen van de groei van bacteriën.
• Het beperken van ontstekingen.
• De vermindering van talggroei.
• Tegengaan van de verhoorningstoornis.
Welke behandeling er ook gestart wordt om de acne te onderdrukken, er moet altijd rekening gehouden worden met een termijn van één tot drie maanden voordat er zichtbaar resultaat zal zijn nl.wikipedia.org.

Producten voor behandeling van acne

Er zijn diverse producten op de markt die gebruikt kunnen worden om acne tegen te gaan en een aantal daarvan zijn:
• Clearasil
• Roacuttane
• Differin acne gel
Voor het vinden van een geschikt product voor de behandeling van acne, kunnen de eigenschappen van deze en andere producten worden bekeken. Als na gebruik van deze producten geen enkele verbetering waarneembaar is en de meer ernstige vorm van acne wordt als een probleem ervaren, dan is het te overwegen om naar een huidspecialist te gaan. De huisarts kan in een dergelijke situatie een verwijzing geven voor een huidtherapeut of specialist die de mogelijkheden van behandeling van de acne kan onderzoeken en uitvoeren.

Rate this post